Så väljer du en kattförsäkring vars pris är berättigat

Ditt husdjur och dess hälsa och välbefinnande står högt upp på din agenda när du är djurägare. Precis som oss människor kan våra djur drabbas av olika sjukdomar och skador vilka kan medföra kostsamma kostnader i form av veterinärvård. Därför bör du försäkra teckna en kattförsäkring vars pris är berättigat utifrån försäkringsskyddet och villkoren. Men det finns många olika alternativ att välja mellan, så hur kan du egentligen göra detta val? Läs vidare för att få lite hjälp på traven!

3 tips för att välja en kattförsäkring vars pris är berättigat utifrån villkoren

När du ska välja en kattförsäkring vars pris är berättigat utifrån försäkringens skydd och villkor bör du ta hänsyn till följande faktorer:

  • Kattens ålder och ras. Hälsoriskerna varierar lite grann beroende på hur gammal din katt är samt av vilken ras den är. Vissa raser är mer benägna att drabbas av vissa specifika sjukdomstillstånd, och äldre katter har oftast fler sjukdomar än yngre. Detta är någonting som försäkringsbolagen tar med i beräkningen när de avgör vilket försäkringsskydd och pris du ska erbjudas för kattens försäkring. Om din katt är äldre och av en ras som är mer benägen att bli sjuk kommer försäkringen kosta lite mer.
  • Försäkringsskydd. Kattförsäkringar variera en hel del när det kommer till vad de täcker. Enklare och billigare försäkringar täcker vanligtvis sjukdomar och skador. Om du istället lägger lite mer pengar på försäkringen kan den även täcka förebyggande vård, tandvård och läkemedel. Därför är det viktigt att du sätter dig in i vad de olika försäkringarna täcker, så att du kan välja den som bäst matchar din katts behov.
  • Försäkringsbolagets rykte. När du försöker välja en kattförsäkring vars pris är berättigat utifrån villkoren behöver du göra mer än enbart läsa igenom villkoren för försäkringen. Du bör även göra en enklare analys av försäkringsbolagets och dess rykte. Detta för att försäkra dig om att bolaget ifråga är seriöst och pålitligt samt att de verkligen kommer stå vid din sida när du väl behöver deras hjälp. Så gör lite egna efterforskningar och läs gärna andra kunders omdömen och betyg för att bilda dig en uppfattning om ryktet.