Teknikfokus

Idag använder alla de yngre generationerna internet som informationskälla, vilket är en klar skillnad från mot hur man tog emot fakta och behandlade densamma förr. Vi har blivit lata och på samma sätt som vi bestämmer oss för att ”Gilla” genom små uppåt pekande tummar istället för att använda oss av riktiga ord så tar vi fram telefonen istället för att använda oss av våra dammiga encyklopedier som står i bokhyllan.

Det är dock på det viset att när vi söker information på nätet så vet vi med ganska stor säkerhet vilka källor vi kan lita på och vilka som inte är lika tillförlitliga. På detta sätt skapas ett myller av information där säkra källor på nätet är att likställa med den gamla skolans användning av böcker och uppslagsverk. Det är mest de ”gamla rävarna” som känner en viss avsmak inför att söka information på detta sätt, då hela känslan av att hålla i en bok och allt vad det innebär försvinner helt när man istället hittar informationen på nätet.

Enklare tillvaro

Charmigt eller inte, snabbt går det och det passar oss lata modena människor alldeles utmärkt. Vi kan stanna i soffan och söka den information vi behöver, vi behöver inte ens gå till bokhyllan! Oavsett vad det är man behöver svar på så är det behagligt att bara googla sig fram till svaret, det håller nog alla med om.

Att kombinera internet som informationskälla med böcker är nog ändå det bästa alternativet då man på detta sätt får det bästa av två världar. Man kan hålla sig fullt uppdaterad genom att använda internet och sedan kan man ta reda på annan fakta genom att använda sig av böcker.

Böcker kan man dock inte ”Gilla” med den uppåtvända tummen, men det kan nog vara på sin plats och kanske till och med behövligt för många att ta in information som man sedan inte ska betygsätta.