Om du skulle teckna en försäkring för dig själv eller en familjemedlem skulle du sannolikt göra din hemläxa innan du gör ditt val. Samma sak bör du även göra när du ska försäkra din katt. Vi rekommenderar därför att du jämför kattförsäkring så att du kan sålla bort agnarna från vetet innan du gör ditt val. På så vis kan du se till att välja ett av de bättre alternativen på marknaden. Fortsätt att läsa för att få tips på hur du kan gå tillväga!
3 faktorer att väga in i beslutet när du jämför kattförsäkring
Idag finns det många smarta verktyg på nätet som du kan använda dig av när du jämför kattförsäkring. Med hjälp av dessa kan du jämföra de olika alternativen sida vid sida och sålla agnarna från vetet. Detta utifrån faktorer såsom försäkringsskydd, pris och kundomdömen. Men om du väljer att göra detta urval manuellt bör du ta hänsyn till följande faktorer:
- Försäkringsskydd. Först och främst bör du läsa igenom försäkringsvillkoren för att ta reda på vad som gäller när det kommer till försäkringsskydd. Du vill ju trots allt teckna en bra försäkring för din katt som erbjuder en nivå av skydd som du känner dig trygg med. Till exempel bör du utröna huruvida de olika alternativen endast ger dig ersättning vid skada eller olycka, eller om de även inkluderar ett skydd vid rehab samt kostnader för läkemedel m.m.
- Pris. Kostnaden för kattförsäkringar varierar mycket och därför är även priset en viktig faktor att ta hänsyn till. Utifrån din katts ålder, ras, hälsa och ett antal ytterligare variabler kan försäkringsbolaget välja att justera upp eller ner priset för försäkringen. Just därför är det viktigt att jämföra och sondera terrängen ordentligt innan du gör ditt val. På så vis kan du undvika att teckna en alltför dyr försäkring i förhållande till det försäkringsskydd som den erbjuder.
- Självrisk. Självrisken är en annan viktig faktor att ha i åtanke när du gör din jämförelse. Om din katt inte skadar sig eller blir sjuk särskilt ofta kan du känna dig okej med en högre självrisk och en lite lägre försäkringspremie. Men om veterinärbesöken börjar staplas på hög lönar sig vanligtvis en lägre självrisk mer.