En bra djurförsäkring täcker ditt djurs veterinärkostnader

En djurförsäkring är ett bra sätt att effektivt skydda såväl ditt djurs hälsa som din privatekonomi. Den täcker nämligen ditt djurs veterinärkostnader, åtminstone till viss del (en mindre del behöver du fortfarande bekosta ur egen ficka). Därmed är dessa försäkringar inte bara snälla mot din plånbok utan även mot ditt djur och dess hälsa. Läs vidare för att lära dig mer om dessa försäkringar!

Så fungerar en djurförsäkring generellt sett

Hur fungerar då en djurförsäkring, kanske du undrar? Generellt sett fungerar den på följande sätt:

  • Du betalar en premie till försäkringsbolaget. Du betalar en mindre försäkringspremie varje månad till ditt försäkringsbolag. Denna mindre kostnad är det pris som du behöver betala för att kunna försäkra dig om att ditt husdjur får den veterinärvård som behövs. Dessutom ger den dig ett skydd mot en privatekonomisk kollaps i händelse av ett dyrare veterinärbesök.
  • Försäkringen ger ditt husdjur ett visst skydd. Det finns förmodligen ingen försäkring som ger ett fullgott skydd mot precis varje enskild händelse som kan tänkas uppstå. Men de djurförsäkringar som har ett mer heltäckande skydd ger vanligtvis ett fullgott skydd mot de flesta händelser som är någorlunda troliga att inträffa.
  • Du får tillbaka en del av pengarna av försäkringsbolaget. Det fina med en djurförsäkring är att du kan få tillbaka en del av pengarna av försäkringsbolaget. Detta förutsatt att den veterinärvård som ges täcks av din försäkring. Dessutom dras ofta en självrisk av från ersättningen (denna kan vara såväl fast som rörlig eller både och). Det tar dock tid innan du får ersättningen utbetalad till ditt bankkonto och under tiden behöver du därför ligga ute med pengarna.
  • Vissa försäkringsbolag erbjuder så kallad direktreglering. Generellt sett behöver du ligga ute med pengarna från veterinärbesöket i väntan på att ditt försäkringsbolag betalar ut en ersättning till dig. Men vissa försäkringsbolag använder sig av så kallad direktreglering. Vad detta betyder är att du inte behöver ligga ute med pengarna – kostnaden regleras istället direkt hos veterinären. Fördelen med detta är att du bara betalar den del som du ändå ska betala och slipper ligga ute med pengarna i väntan på din ersättning från ditt försäkringsbolag.