Förbetalda kort

Förbetalda kort

Förbetalda kort är något som blivit alltmer populärt under senare tid och är ett utmärkt alternativ till kontanter. Förbetalda kort laddas på med valfri summa från det egna bankkontot och kan sedan användas precis som vilket kredit- eller betalkort som helst. I och med detta öppnas stora individuella valmöjligheter och ett nytt  sätt att hantera löpande utgifter. Genom att använda dessa  förbetalda kort som presentkort eller dylikt, kan man enkelt hantera digitala pengar. Vidare om förbetalda kort finns på crediwizz.com.

Förbetalda kort fungerar på samma sätt som kontantkort för mobiltelefoner, vilket innebär att man inte kan överbelasta kortet med en högre summa än den man själv valt att överföra till kortet. Det finns därmed ingen risk att man drar på sig oönskade skulder eller kostnader i form av övertrasseringsavgift eller dylikt när man använder förbetalda kort.

Att använda förbetalda kort är också ett praktiskt sätt att skaffa sig bättre koll på sin privatekonomi eftersom man aldrig kan spendera mer än det belopp kortet är laddat med. Att det är förbetalt innebär också att man inte behöver bekymra sig om någon faktura som ska betalas i efterhand – enkelt, smidigt och praktiskt.

Varför förbetalda kort?

Då det blivit alltmer ovanligt att bära kontanter idag fungerar förbetalda kort som ett både säkert och användbart alternativ. Det finns många tillfällen då förbetalda kort är att föredra framför andra betalningsalternativ. Vilka är då de främsta fördelarna?

  • Kortet kan användas både för köp online samt på alla ställen där betalkort godtas.
  • Förbetalda kort ger god kontroll över hur mycket man spenderar eftersom man själv väljer hur mycket man vill sätta in och man kan aldrig göra av med mer pengar än det tillgängliga beloppet.
  • Ett förbetalt kort är ett både praktiskt och säkert alternativ att ha med sig på utlandsresan då det kan användas för uttag i alla slags kortautomater. Man slipper därmed både att bära på och växla till sig kontanter i utländsk valuta.
  • Kortet är enkelt att ladda på och fylla på igen allteftersom man spenderar pengarna. Detta medför inga extra avgifter och ingen fakturahantering.
  • Att ge bort ett förbetalt kort i present är ett mer flexibelt alternativ än till exempel ett presentkort samt enklare och säkrare än att ge bort kontanter. Förbetalda kort kan användas överallt både i fysiska butiker och online, medan ett presentkort är bundet till en speciell butik.
  • Förbetalda kort kan även vara en smidig lösning om man vill ha ett gemensamt kort med sin partner där båda bidrar med en summa för att dela på kostnaden för t.ex. matinköp.

Förbetalda kort har således många fördelar och passar bra för alla som vill ha ett flexibelt och välfungerande betalningsalternativ.