Hemlarm med kameraövervakning

Hemlarm med kameraövervakning

Hemlarm med kameraövervakning är idag en vanlig lösning som många väljer. Om ditt larm aktiveras så kan larmoperatörerna kontrollera vad som händer i ditt hem. Du själva kan när som helst kolla i dina kameror för att se vad som händer i ditt hem.

Dagens hemlarm är ofta integrerade med kameraövervakning. Kameraövervakning i ditt hem kommer med flera fördelar. Hemlarm från Verisure kommer med ip-kameror. Dessa kameror kan du hantera i en app från din telefon. Du kan själv, när du vill, kolla i dina kameror via appen och på så vis kontrollera vad som händer i ditt hem. Denna funktion hos ett hemlarm kan vara bra på fler sätt, till exempel om du har tonåringar hemma som du vill kontrollera lite extra eller om du har en hund som du vill veta vad hen gör när du inte är hemma. Om larmet aktiveras så kan larmoperatörerna på Verisure se vad som händer hos dig en stund innan larmet utlöstes, samt vad som händer i realtid. De professionella larmoperatörerna avgör sedan vilka åtgärder som ska sättas in. De kan till exempel skicka en väktare till platsen eller kontakta räddningstjänst eller polis. Inomhuskamerorna fungerar via wifi medan utomhuskameran måste kopplas in via en sladd. Du kan välja att spela in dina kameror till ett minneskort och bildkvalitén är god. Detta kan komma väl till pass om du skulle utsättas för ett inbrott och bildmaterialet skulle behövas som bevis i en eventuell rättegång. Fördelen med ip-kamerorna är att de ger hög bildkvalité men nackdelen är att de enbart kan styras från en separat app och de är alltså inte integrerade i den vanliga appen där du styr ditt hemlarm.

Högtalare kopplat till ditt hemlarm

Ett hemlarm kommer ofta med en högtalartelefon som en larmoperatör kan tala i vid behov. Det är en nätverksansluten högtalare som kan användas för kommunikation i hela huset. Om larmet aktiveras så kan operatören prata i systemet och hens röst hörs då i hela huset. Detta kan vara användbart för att kommunicera med dig om du har problem med ditt hemlarm, eller om larmet aktiveras av misstag och operatören ska kontrollera vem det är som befinner sig i huset.