iPhone se 2020 skal, fodral och skydd – vad finns att välja?

Dom flesta kan nog skriva under på att mobilen har tappats i marken någon gång och utan skydd finns stor risk att telefonen får skador. För att minimera risken för just skador, smuts och annat onödigt slitage finns flera typer av skydd att använda. Nedan finns mer att läsa om skydd för iPhone se 2020 – skal, fodral och annat som kan vara bra att ha.

iPhone se 2020 skal

Det finns gott om skal att välja bland, i olika material, modeller och färger. Ett mobilskal sitter på baksidan av telefonen och skyddar främst där men kan även dämpa stötar och fall.

iPhone se 2020 skal finns bland annat att hitta i följande material:

  • Silikon
  • Akryl
  • Hårdplast

Materialet har inte så stor betydelse då alla skal ger skydd i någon form men det finns förstås flera saker som skiljer dom olika materialen åt. Till exempel så är silikon mjukt medan hårdplast är just hårt så känns det viktigt går det alltid att läsa om om olika material och dess egenskaper.

Fodral

Förutom iPhone se 2020 skal finns även heltäckande fodral att hitta till telefonmodellen. Fodralen består av en baksida och en framsida och vanligen sitter telefonen fast i baksidan – antingen i ett fast skal eller i ett som går att lossa från fodralet. Framsidan eller locket kan sedan öppnas och stängas, ungefär som en bok, och skyddar därmed hela telefonen när det är stängt.

Många fodral har fack för kort och sedlar och kan därmed även användas som plånbok, vilket ger två funktioner i en och samma produkt.

Övrigt

En annan bra investering för att skydda telefonen ytterligare är ett skärmskydd. Skärmen är trots allt kanske den känsligaste delen av en telefon och tappar man den på ett hårt underlag är det lätt hänt att den spricker.

Med ett skärmskydd är risken för sprickor mindre – då det i stället är själva skyddet som tar skada. Det är betydligt mycket billigare och enklare att byta ett sådant, än att behöva byta hela skärmen.

Dessutom skyddar det mot repor och kan som sagt enkelt bytas ut vid behov. Precis som att det finns speciella iPhone se 2020 skal finns även skärmskydd anpassade till just den modellen, så det är viktigt att köpa rätt för att skyddet passar på skärmen.