Jobba med parterapi i Stockholm

Parterapeut, eller familjerådgivare som det också kallas, är en yrkesroll där man hjälper människor i olika typer av relationer. Inte helt sällan gäller det parrelationer där det finns någon form av problematik som är svår att hantera på egen hand. Idag råder bra balans i branschen och det kan vara svårt att som ny slå sig in – men det är såklart inte omöjligt.

Stor fokus på rådgivning och samtal

Den som jobbar med parterapi kan naturligtvis inte veva med ett trollspö och få parens bekymmer att försvinna. Man kan heller inte vara den som löser problemet men däremot kan man bidra med att hjälpa till att hitta den väg som behövs för att hamna rätt igen. Med samtal och rådgivning får man paret att själva reflektera på nya sätt, vilket ofta leder till att man hittar grunden till den problematik som råder i förhållandet. Man får hjälp att prata med varandra men också att höra varandra. Viktiga verktyg alltså, som man kanske inte hade lyckats skaffa på egen hand.

Tillgång och efterfrågan

Idag råder balans bland parterapeuter och deras arbetsmarknad – det finns inget akut behov av fler förutom på vissa enskilda platser. I Stockholm kan man till exempel se att det finns mängder av privata aktörer samtidigt som man dessutom kan få hjälp hos varje enskild kommun. Här är det till och med så att varje stadsdel har många mottagningar för parterapi. Bara på Kungsholmen, som är en förhållandevis liten del av Stockholm, finns flertalet aktiva terapeuter. Vill man själv ge sig in i ett konkurrenstätt område som just Kungsholmen får man vänta sig hårt jobb för att lyckas.

Kungsholmen i Stockholm eller inte, oavsett var man väljer att slå sig ner för att syssla med parterapi kan början bli tuff, eftersom det här gäller att skaffa sig sina första kunder och dessutom ett rykte som gör att man får fler. Väljer man storstad före småstad finns givetvis fler par som söker hjälp men konkurrensen är också hårdare. Balansen är kort och gott jämn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *