Stambytesföretag i Stockholm

Ett stambyte är ett omfattande projekt – Danixo är ett företag i Stockholm som specialiserar sig just på det. De har funnits i över 40 år och arbetar främst med fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Ett vanligt stambyte i Stockholm enligt Danixo

Ett stambyte i Stockholm kan variera rätt stort från ett annat. Det är landets största stad med en stor mångfald av fastigheter. Även om inget projekt är det andra likt skriver de att ett jobb i ett flerfamiljshus brukar ta ungefär mellan sex och åtta veckor att göra – per lägenhet.

På sin hemsida påpekar de att det också innebär att de boende behöver klara sig utan såväl toalett som dusch de veckorna som arbetet utförs. Även om ett stambyte innebär vissa uppoffringar, konstaterar de också att det görs för det långa loppet. Livskvaliteten i lägenheten höjs eftersom risken för fuktskador och läckage nästan elimineras.

Det här gör Danixo

På företagets hemsida kan man läsa att det hjälper till med ”allt som har med stambyte att göra”. De vänder sig främst till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Stockholm med omnejd. De kan till exempel hjälpa till med följande:

  • Besiktning
  • Projektering
  • Projektledning
  • Behovsanalys

De understryker att man kan vända sig till dem oavsett behov. De kan hjälpa till om det handlar om fastighetsägare med många bostäder, företagsbyggnader eller en mindre bostadsrättsförening som önskar råd eller guidning inför framtiden.

Så kan de hjälpa till

Efter kontakt med Danixo rekommenderar de att kunden sätter sig ned tillsammans med dem för att planera och rådgöra inför ett framtida stambyte. Enligt företaget kan det vara bra att göra det här även om det nyligen har gjorts ett byte – eller om det var många år sedan sist.

Planering är A och O när det gäller rören. Det skadar aldrig ha att ha goda planer för vad man ska göra när det börjar närma sig ett byte. Som fastighetsägare är man ansvarig för att hålla fastigheten i gott skick – och rören är en väsentlig del av en fastighet. Väntar man för länge finns risk för jobbiga vattenskador och läckage. Det här är skador som är dyra att åtgärda – och ett stambyte kommer att behöva utföras i vilket fall som helst.