Så förvandlar du badrummet till en lyxig relaxavdelning

Ett gammalt tråkigt badrum förmedlar oftast ingen härlig känsla. Har man tillräckligt med yta kan man dock förvandla rummet till en relaxavdelning för sköna stunder och avkoppling. En ny och fräsch dusch, en bastu och en liten myshörna kommer garanterat göra att man vill spendera mer tid i det tidigare trista badrummet.

Byt ut duschen

En gammal duschkabin eller ett duschhörn med tillhörande draperi ger inte någon speciellt exklusiv känsla. Ska man göra om badrummet till en härlig relaxavdelning kan man med några enkla medel göra även duschen till en plats för avkoppling. Sätt upp en snygg duschvägg i glas och installera en takdusch. Fyll upp en korg med duschkrämer och tvålar för att skapa en hotelliknande känsla. Det kommer garanterat förändra både utseendet i rummet och samtidigt ge en helt ny upplevelse.

Investera i en bastu

För den rätta relaxkänslan är en bastu ett givet inslag. Har man ingen sedan tidigare finns det många modeller och varianter att köpa som färdiga byggsatser, om man inte har förmågan att bygga en själv. Har man lite plats finns det små modeller som passar för två personer men har man mycket yta över kan man med fördel välja en större. Att kunna bjuda in nära och kära på en relaxkväll med bastu är både lyxigt och trevligt!

Gör en relaxhörna

När man kliver ut från en bastu är man varm och avslappnad i hela kroppen. Att få kunna svepa in sig i badrocken och sätta sig i en skön fåtölj en stund innan man kliver ut i verkligheten igen gör att man bevarar känslan. Det räcker med några sköna sittplatser, ett litet bort, några mjukar plädar och kuddar för att skapa en plats för ytterligare avkoppling. Gröna växter är också något som skapar en skön atmosfär. Se även till att det finns tillbringare med vatten och några fina glas så blir känslan ännu lyxigare!

Att skapa ett hemmaspa eller relaxavdelning är inte så svårt. Man förstås måste lägga ut lite pengar även om man inte nödvändigtvis behöver renovera hela rummet från grunden. Det kan dock vara värt kostnader för till exempel en bastu eller en exklusiv takdusch för att få ett badrum att verkligen trivas i, där man dessutom kan spendera tid för återhämtning och avkoppling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *