Tandläkare Bromma

Vare sig du bor i Bromma eller i en annan angränsande del av Stockholm, så behöver du inte leta länge efter en tandläkare i Bromma. Man kan behöva gå till tandläkaren av många olika anledningar, utöver de regelbundna kontrollerna dit man brukar bli kallad vartannat år. Man kan till exempel vara med om en olycka eller ha tandvärk. Oavsett hur ofta du behöver gå till tandläkaren så är det viktigt att hitta en tandläkare som är duktig och som man litar på.

Akut tandvård

Om man är med om en olycka, till exempel om man råkar slå ut en tand eller bryta av en del av en tand, eller får plötsliga besvär i sin mun så som exempelvis tandvärk, så kan man vara i behov av akut tandvård. Akut tandvård innebär att tandläkarmottagningen har tider som man kan boka samma dag som besvären dyker upp. Oftast är det viktigt att komma till sin tandläkare så snabbt som möjligt, för att förhindra att besvären blir värre och för att ta reda på vad som ligger bakom besvären. Oavsett vilket sorts akut problem du har så kan det ofta göra väldigt ont i munnen. Allra smidigast är det att ringa direkt till sin mottagning för att få en akuttid och få hjälp med sina bekymmer.

När ditt barn besöker tandläkaren

Redan från tidig ålder är det viktigt att sköta om sina tänder, för att undvika eventuella hål och andra problem som kan vara både dyra och otäcka att fixa senare. Barn lär sig snabbt nya saker när de är små och därför är det extra viktigt och lämpligt att lära barnet hur man sköter om sina tänder på bästa sätt. Egen vård av tänderna är nämligen den viktigaste delen av tandvård. När barnet besöker tandläkaren är det bra om en förälder är med och lugnar barnet, och det är viktigt att tandläkaren på ett pedagogiskt och kanske till och med lekfullt sätt kan lära och instruera barnet hur man borstar sina tänder och använder eventuell tandtråd och mellanrumsborste. Hos många tandläkare får barn ofta en liten belöning efter sitt besök, till exempel en liten leksak eller klistermärke. Det kan hjälpa till att skapa en positiv bild av att gå till tandläkaren hos barnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *